Mindeord efter Aage Kristensen

Den gamle havemand har plantet sit sidste træ i Københanvs Højskoleforening have.

Åge Kristensen, som siden 1992, hvor han blev pensioneret fra postvæsenet, har lagt mange timers frivilligt arbejde i Haven på Damstien 25 i Vanløse på alle tider af året, døde i torsdags.

For Åge var Haven et mentalt åndehul. Her brugte han mange timer og kræfter sammen med et mindre team på at skabe en idyllisk plet tll glæde for foreningens medlemmer og gæster.

Åge havde sans for planters sammensætning, farver og former og årets gang, Og han eksperimenterede med at finde mange tekniske og nørdede løsninger f.eks.på afløb af regnvand, gødning af græsplænen, bekæmpelse af dræbersnegle Han mødte her på en stille vinterformiddag ræven, egernet og senere på året pindsvinet og mange fugle.  De var venner.

Åge blev næsten 92 år, spillede tennis om mandagen og var i Haven tirsdag og ofte flere andre dage i ugen og hos sin familie i Borup i weekend og til højtider.

Årets højdepunkt var St. hans, hvor han stod bag opbygningen af det store, flotte bål. Det vil vi savne, men forsøge at efterligne og sikre at hans arbejde fortsættes.  Der vil dog være mange dage, hvor vil vil spørge – “Åge hvad skal vi gøre med dette her?”  og vil savne hans viden og ideer.

Åge skal bisættes fra Timotiouskirken i Valby den 11. april . Der er plads til et meget begrænset antal gæster pga af pendamien. Men vi kan alle sende vores ægtefølte tanker med et stort tak for et flot livsværk af den gæve nordjyde, som dog tidligt drog til København.. Tak Åge. 

Tak for Haven.

Tak fra Københavns Højskoleforening.                    

Ære være hans minde..

På Havens og foreningens vegne – Else Marie Buck

Hvis du gerne vil sende en sidste hilsen til Åge. kan man i hans ånd sende et bidrag til Kirkens Korshærs Sociale Hjælpearbejde på konto 9541-5401429 eller Mobil. 440029 mærket Åge Kristensen.

PS: når det igen er normale tider, påtænker vi at samles med familien til en lille mindehøjtidelighed i Haven. Vi vil også plante et par lyseblå sommerfuglebuske, som han har snakket om længe.