Folkeoplysning & fællesskab

Københavns Højskoleforening er en frivillig forening, som bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Foreningen har til formål at være et mødested i København for alle, der ønsker at deltage i et oplysende fællesskab med arrangementer, der inspirerer og gør os klogere.

Hvert år afholder foreningen derfor foredrag, fællessang, debatarrangementer, koncerter, kunstudstillinger, fællesspisning og meget andet. Og i højskoleforeningen er alle interesserede velkomne. Læs mere om, hvordan du bliver medlem her.

Arrangementer

De fleste arrangementer afholdes i sommerhalvåret på Damstien 25 i Vanløse, også kaldet “Haven”.  Her – lige ned til Damhussøen – skaber foreningens hus og store, smukke have de perfekte rammer med plads til samvær. Huset rummer både foredragssal, køkken og en hyggelig pejsestue, og udenfor findes bålplads, petanque-bane og mange hyggelige kroge i det grønne.

I sommerhalvåret inviterer vi til foredragsaftener to onsdage om måneden fra kl. 19.30 til 21.30, afbrudt af en kaffepause. Emnerne spænder vidt: samfundsliv, globale forhold, politik, kunst, litteratur, religion, rejser, og hvad der i øvrigt rører sig i tiden. Før og efter foredraget synger vi fra Højskolesangbogen. Foredragene er åbne for alle. Der er altid mulighed for debat og for spørgsmål til foredragsholderen. Medlemmer betaler 35 kr., og gæster (ikke-medlemmer) 75 kr. Entrén dækker udgifter til kaffe, the og kage.

Derudover afholder vi forskellige arrangementer i weekender, bl.a. grillaftener, fællessang, kunstdage og meget andet. Alle kommende arrangementer annonceres her på hjemmesiden under fanen arrangementer.