De store salmer fra Kingo og Grundtvig til Sarvig i nyere tid

Foredrag ved Kasper Støvring I 1824 overvandt Grundtvig et af sine livs største kriser og skrev på den baggrund salmen ”De Levendes Land”. Salmen var et direkte svar på Kingos baroksalme ”Far Verden, far vel” fra 1681. Kingos dualisme satte et radikalt skel mellem denne verden af tomhed og forfængelighed

Start

6. marts 2019 - 19:30

End

6. marts 2019 - 21:30

Address

Farvergade 27H   View map

Foredrag ved Kasper Støvring

I 1824 overvandt Grundtvig et af sine livs største kriser og skrev på den baggrund salmen ”De Levendes Land”. Salmen var et direkte svar på Kingos baroksalme ”Far Verden, far vel” fra 1681. Kingos dualisme satte et radikalt skel mellem denne verden af tomhed og forfængelighed og den hinsidige herlighed i ”Abrahams skød”.
Men Grundtvig skabte et positivt modbillede: ”Mit Land, siger Livet, er Himmel og Jord, / Hvor Kiærlighed boer!”, som det hedder i hans berømte salme.

Næsten 130 år senere skrev den moderne digter Ole Sarvig så sit svar til Kingo og Grundtvig med sin ”Frostsalme for to eller tre”.
Foredraget vil præsentere de tre salmer og vise, hvordan tre så forskellige digtere fra tre så forskellige perioder behandler det samme stof: livet i verden her og nu og længslen efter den himmelske salighed.

Entre 35 kr. for medlemmer og 75 kr. for gæster. Entreen dækker foredrag og kaffe/te med brød. Aftenen indledes og afsluttes med en sang fra højskolesangbogen.

TOP
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com